medveten-andning-framsida-3000w-3800h-720x720

Boken Medveten andning

från: 200 kr

Rensa

Produktbeskrivning

Livet börjar med ett andetag. Att det är livsviktigt att andas kan vi nog alla vara överens om. Andningen förser kroppen med syre och är en av våra mest grundläggande funktioner. Tack vare syre kan vi tillverka stora mängder energi och möta kroppens enorma energibehov. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas.

Men, invänder du kanske, andningen sköter sig ju automatiskt? Det stämmer förvisso. Men väldigt många andas idag på ett sätt som har stort utrymme för förbättringar. Vi överandas, håller andan, andas högt uppe i bröstet eller upplever att vi inte andas alls. Dessa andningsmönster utgör en stor stress för kroppen och leder till syrebrist och energibrist.

Medveten andning förklarar på ett lättläst sätt hur andningen fungerar i kroppen och hur en felaktig andning påverkar dig. Med sitt enkla andningskoncept vill författaren Anders Olsson få oss alla att förbättra vår vardagsandning.

Det första steget är att bli medveten om hur du andas:
– Andas du med öppen mun ibland?
– Har du ofta täppt näsa?
– Låter du när du andas (hostar, harklar, snörvlar, suckar, snarkar etc)?
– Sover du dåligt? Snarkar du?
– Vaknar du med torr mun?
– Går din hjärna ofta på högvarv?

Om svaret är ja på en eller flera av frågorna tyder det på att du kan förbättra din andning och ditt välmående. Det är enkelt att prova!

Mer information

Köp här

1-pack, 2-pack, 4-pack

Innehåll

Praktisk självhjälpsbok

Medveten andning är en enkel och praktisk självhjälpsbok skriven för dig som vill förbättra din hälsa och öka din energi och livsglädje samtidigt som du växer som människa. Syftet med boken är att förmedla enkel kunskap om en bra andning som du kan tillämpa närsomhelst, varsomhelst. En effektiv vardagsandning helt enkelt. Okej, det låter ju bra – med vad är hållhaken? Det finns ingen hållhake, det enda som krävs är ett öppet och nyfiket sinne och att du är beredd att lägga ned det jobb som krävs för att åstadkomma en förbättrad andning. Boken ger dig verktygen, men det är du som måste använda dem.

I del I går vi igenom våra vanligaste andningsmönster, vad som händer i kroppen när vi andas, orsaker till och konsekvenser av en ineffektiv andning.
I del II tar vi upp fem enkla principer för en bra andning. Genom att besvara ett antal frågor får du svar på hur bra din andning och din hälsa är. Du får också olika tips och råd för en förbättrad andning i vardagen, vid träning och personlig utveckling.
I del III tittar vi på sambandet mellan andningen och olika hälsoproblem som högt blodtryck, sömnproblem, astma, övervikt, tandproblem, oro, panik, ångest, dålig matsmältning, låg energi och nedsatt sexuell förmåga.
Del IV är en avslutande del där vi går igenom olika tillämpningar där koldioxid (som har stor betydelse för vårt välmående) används. Jag berättar också lite kort om min inre resa.

Innehållsförteckning

Tack 7
Sju bra saker som den här boken vill hjälpa dig med 9
Inledning 11

Del I – Vår andning

Kapitel 1 – Hur andas vi? 19
Kapitel 2 – Vad händer i kroppen när vi andas? 33
Kapitel 3 – Konsekvenser av en ineffektiv andning 45

Del II – Förbättra din andning

Kapitel 4 – Fem enkla principer för en bra andning 53
Kapitel 5 – Medveten andningsträning 71
Kapitel 6 – Medveten stressreducering 89
Kapitel 7 – Medveten träning 103

Del III – Andningens inverkan vid olika hälsoproblem

Kapitel 8 – Tänder och ansiktets utveckling 121
Kapitel 9 – Sömnkvalité 135
Kapitel 10 – Hjärta och cirkulation 151
Kapitel 11 – Astma, allergi och KOL 165
Kapitel 12 – Oro, rädslor, humörsvängningar 183
Kapitel 13 – Smärta, värk och trötthet 199
Kapitel 14 – Fettförbränning och matsmältning 213

Del IV – Avslutning

Kapitel 15 – Koldioxidens egenskaper 223
Kapitel 16 – Min inre resa 231
Referenser 235
Index 243

Recensioner

Det finns ingen recension ännu, vill du skriva en?

Bli den första att skriva en recension “Boken Medveten andning”

*