relaxator-5-720x720-600x600
relaxator-sidan-1relaxator-halsband-2-400x400relaxator-1-pack1-400x400

Relaxator Andningstränare

från: 300 kr

Relaxator andningstränare hjälper dig uppnå en optimal andning så att syresättningen i kroppen ökar. Relaxatorn gör att andningen blir mer rytmisk och avslappnad samtidigt som diafragman stimuleras och luften hamnar nere i mellangärdet.

1-pack 300 kr 2-pack 540 kr 4-pack 960 kr

Rensa

Produktbeskrivning

Relaxator andningstränare hjälper dig uppnå en optimal andning så att syresättningen i kroppen ökar. Relaxatorn gör att andningen blir mer rytmisk och avslappnad samtidigt som diafragman stimuleras och luften hamnar nere i mellangärdet.

Relaxatorn kan användas både i akutsituationer som vid astma, hög stress och oro, såväl som i förebyggande syfte. Vi andas hela 25 000 andetag varje dag och när vi andas på ett sätt som inte är optimalt, får vi syrebrist i kroppen. De organ som påverkas allra mest är exempelvis hjärna, hjärta, muskler och ögon.

Varför ska jag använda Relaxatorn?

 

  • Förlängd utandning ökar avslappningen. När du andas genom Relaxatorn förlänger du utandningen, vilket får din kropp att slappna av. Inandning är en aktiv process där bland annat pulsen stiger, medan utandning är en passiv process kopplat till avslappning och där pulsen sjunker. Ökad avslappning gör att du upplever mindre stress och mer harmoni. När din kropp är mer avslappnad fungerar du bättre och kan åstadkomma mer med mindre ansträngning.
  • Träning av mag- och andningsmuskler. Genom att andas ut genom ett motstånd tränar du upp dina mag- och andningsmuskler.
  • Luften hamnar nere i mellangärdet. Relaxatorn stimulerar diafragman att jobba som den ska. Diafragman är vår viktigaste andningsmuskel och en bra diafragma-andning gör att inandningsluften i större utsträckning hamnar nere i mellangärdet, vilket är önskvärt då bl a syreupptaget blir effektivare.
  • Hjälper dig ta kontroll över din andning. Många av oss upplever för mycket stress i våra liv, vilket leder till en stressad andning. En ond cirkel etableras när långvarig stress permanent förändrar vårt sätt att andas. Vi andas ca 25 000 gånger per dag och när våra andetag är stressade tolkar hjärnan det som att fara hotar och kroppens kamp/flykt-system aktiveras vilket bl a gör att stresshormoner utsöndras och matsmältning och immunförsvar går ned på sparlåga. Relaxatorn hjälper dig ta kontroll över din andning, bryta den onda stresscirkeln och återfå en optimal andning som är rytmisk och harmonisk.

Användning

Hur använder jag Relaxatorn?

  • Ställ in önskat motstånd genom att vrida så att öppningen blir lagom stort. Det finns 5 olika steglösa lägen och ju mindre öppning, desto större motstånd. 5 utgör det kraftigaste motståndet och 1 det lättaste. Syftet är att uppnå en avslappnad och rytmisk andning, så det bästa är att utmana sig i lagom dos med ett motstånd som samtidigt möjliggör en avslappnad andning.
  • För Relaxatorn till munnen. Låt den vila lätt mellan läpparna för största avslappning (om möjligt, bit inte i den med tänderna).
  • Andas lugnt in genom näsan, bara släpp in luften. Vid inandning hamnar luften nere ”i magen”, som utvidgas sakta, medan övre bröstkorgen och axlarna är stilla. Även nedre bröstkorgen kan utvidgas något.
  • Andas långsamt och lugnt ut genom munnen/Relaxatorn. Vid utandning åker magen och nedre bröstkorg sakta in, medan övre bröstkorg och axlar ska vara stilla.
  • Att träna med Relaxatorn 10–15 minuter 1–2 gånger per dag, ger bra effekt. Det finns ingen övre gräns och går utmärkt att träna ännu mer. En del tränar 1–2 timmar per dag. En optimal andning på 12 andetag per minut eller färre, och en halvliter per andetag, uppnås vid motståndet inställt på ca 3–4.
  • Sträva efter en avslappnad andningen när du tränar med Relaxatorn. Det är inte nödvändigt att pressa sig själv för att träningen ska ge effekt. Observera hur du andas efter träningen med Relaxatorn. Är andningen avslappnad och rytmisk har du haft den inställd på ett lagom motstånd.

Recensioner

Det finns ingen recension ännu, vill du skriva en?

Bli den första att skriva en recension “Relaxator Andningstränare”

*