Jens Bergenström, Läkning av axel, 2010-01-15

Den 16/2-09, skulle jag träna ishockey som vanligt med mitt lag Leksands if, just den dagen var oturen framme, jag åkte efter en förlupen puck ner i zonen, någonting fanns på isen, med maxfart ramlade jag med full kraft rakt in i sargen, min vänsteraxel fick sig helt oskyddat en enorm smäll.

Smärtan i min axel var enorm, men i det läget var jag mest glad att jag klarat nacken, en axel går ju alltid att laga, tänkte jag.

Röntgenundersökning gjordes direkt, tur, inget skadat enligt bilderna, det skulle bli bättre med lite celebrex dosage vila.

Tiden gick, jag försökte spela men smärtan fanns där hela tiden, säsongen tog slut, nu skulle axeln bli bra under sommaren, då den får mycket vila.

Det blev också lite bättre under sommaren, men när isträningen drog igång i slutet av Juli, då kom smärtan tillbaka, jag gjorde massor med röntgenundersökningar, samma svar, det är inget fel med min axel.

Den 28 augusti-09 fick jag åka in till ett specialisthem i Uppsala på komplicerade axelskador.

Läkaren tittade på alla mina olika röntgenundersökningar och upptäckte två skador, en lättare på den såkallade ac-leden som går igenom axeln samt ett fel i min axel i skelettet som inte växt ihop på mig som tonåring när man kommer in i puberteten (vilket det normalt gör på alla människor), kroppen hade själv genom bindväv hållit ihop de två delar som inte växt ihop, när jag med full kraft ramlade in i sargen så slogs den bindväven bort och nu hade jag ett hål rakt ner i skelettet där det bildades bakterier och inflammationer uppstod, därav den kraftiga smärtan som uppkom i min axel, den delen som aldrig växt ihop på mig skulle nu nexium coupon skruvas ihop med hjälp av två skruvar.

Den 16 september-09 var det dags för operation, det var samma dag som Leksand gjorde seriepremiär mot Västerås, det var också samma dag som jag fick beskedet av läkaren, denna operation skulle hålla mig borta från spel i minst 6 månader, jag fattade direkt vad det innebar, säsongen var slut, ett mycket hårt slag mot en ishockeyspelare, som lever för sin hockey och alltid vill prestera på toppnivå.

1 vecka innan operationen pratade jag med Ove Jadehov på Alkagreens, Ove som tidigare hjälpt mig med sin gräsprodukt mot mina allergier, bjöd över mig på en fika och ville diskutera, Ove förklarade att han prövat sin gräsprodukt på hundar och nått ett mycket bra resultat efter operationer, då hundarnas läkningstider på benbrott förbättras kraftigt, jag förklarade för Ove att läkaren hade sagt att jag som tidigast skulle vara tillbaka till min hockey den 16 mars, alltså 6 månader efter operationen.

Vi satte från dagen då jag opererade 16/09-09 mig på höga doser med Alkagreens.

Ove sa då till mig, jag tror att om du äter Alkagreens så är du tillbaka och spelar den 15 januari, alltså två månader tidigare än vad som är sagt från början , jag ville så gärna tro på det han sa.

Den 23 november-09, exakt 2 månader och 1 vecka efter operationen, då var det dags för en röntgen för att kolla hur läkningen fortlöpt. Resultatet blev enormt bra, läkaren sa att du är färdigläkt och är fri att börja träna. Dagen efter röntgen började jag träna på is igen

Den 30 December gjorde jag comeback i Leksandströjan i matchsammanhang, 3 ½ månad efter min axeloperation och 2 ½ månad tidigare är vad som var tidigast möjligt från cipro dosage första stund. Jag är helt övertygad att de höga doserna med Alkagreens gjorde att jag var tillbaka till ishockeyn mycket tidigare än vad någonsin kunde tro från början.

Jens Bergenström

Leksands if